A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Az óvszer felhúzása - a helyes technika

A biztonságos nemi élet fontosságáról nem lehet eleget beszélni. Egyre több helyen olvashatunk róla, mennyi féle betegség terjedhet szexuális úton, amelyekkel szemben a legmegbízhatóbb védelmet a gumióvszer nyújtja. Nagy szerepe van például a HÍV vírus és a herpeszek terjedésének megelőzésében is. Azon kívül, hogy a rendszeres óvszer használóknak a nemi betegségektől is lényegesen kisebb arányban kell tartania, a nem tervezett terhesség miatt sem fog fájni a fejük. Világszerte ez a legkedveltebb, legegyszerűbb, az egyik leghatásosabb, és mellékhatások nélküli fogamzásgátló módszer.
 
Feltéve, ha az óvszer alkalmazása megfelelő figyelemmel és technikával történik.
 
óvszer
Erekciós Óvszer - Késleltető Óvszer - Vékony Falú Óvszer - Ízesített Óvszer - XXL óvszer - Neon Óvszer - Latex-mentes Óvszer
Te melyiket választanád?
 
Az idősebb korosztályban sokan viszolyognak az óvszer használatától, mert véleményük szerint kényelmetlen és tompulnak a szex során átélhető érzetek. Feltehetően mindkét ok mögött a nem megfelelő óvszer választás, és a nem megfelelő felhúzási technika áll, de erről még később részletesen írunk. A felmérések szerint a fiatalok szívesebben alkalmaznak óvszert, esetükben azonban a helytelen használat jelenthet problémát.
 
Az óvszer felhúzása minden szex előtt nem csak a férfiak egészségének védelme érdekében fontos, de a nőkre is ugyanúgy vigyáz ez a hasznos kis találmány. Alkalmazásával megőrizhető a vagina egészsége, megakadályozható a fertőzések hüvelybe kerülése. Ezért nőként legyen elvárásunk, hogy a szexuális együttlétek során a férfi használjon óvszert. Természetesen a hosszú ideje együttlévő párok bíznak egymás hűségében, így más fogamzásgátló technikák kerülnek előtérbe, azonban a futókalandok, és a románcok első időszakában mi mindenképp az óvszerhasználatot látjuk a legbiztonságosabb megoldásnak.
 
Ma már a legtöbb óvszer kialakítása során a kényelem az elsődleges szempontok között foglal helyet. Kialakításuknak hála illeszkednek a pénisz formájához, így kevésbé fejtenek ki kellemetlenül szorító hatást, ha megfelelően választunk. Ma már az sem állja meg a helyét, hogy óvszerben számottevően csökken a férfi érzékelése: a kifejezetten erre a problémára kifejlesztett vékony falú óvszerek használata csaknem észrevehetetlen az élvezet szempontjából. 
 
Annak sem kell tartani az óvszer viselésétől, aki allergiás a latexre, készülnek ugyanis latex-mentes termékek is, amelyek antiallergének és kíméletesek a bőrhöz. De mindezeken túl lehetőségünk van válogatni tetszés szerint más-más formájú, színezésű, ízesítésű, illatú és méretű gumióvszereket is. Ezeknek köszönhetően még izgalmasabbá és élvezetesebbé tehető a szex.
 
Fontossága ellenére felmérések szerint az óvszer használók majdnem 50% nem a helyes technikával húzza fel az óvszert. A helytelenül felhelyezett óvszer viselete sokkal kényelmetlenebb, mint ha helyesen húztuk volna fel, ezen kívül a szakadás esélye is sokkal magasabb.
 
Ezért a Maszkulin.hu megmutatja Neked is, hogyan történhet helyesen az óvszer felhúzása - és elkerülnek a kellemetlenségek.

Az óvszer felhúzása lépésről lépésre

 1. Óvatosan bontsd ki az óvszert a - jellemzően négyzet alapú - csomagolásból, és közben vigyázz arra, hogy a koton ne sérüljön! Ezért a körmökkel óvatosan kell bánni.
 2. Ha kibontottad, feltekert állapotban fogod találni az óvszert, amely egy gyűrűre fog emlékeztetni, amelynek közepén találod a spermazsákot. A spermazsák az óvszer zárt végét jelenti, amelynek funkciója, hogy a szex során kilövellő sperma helyet kapjon az óvszerben. Az óvszert a spermazsáknál fogjuk meg a mutató- és hüvelykujjunkkal úgy, hogy a spermazsákból szorítsuk ki a levegőt. Miközben fogjuk a spermazsákot, az óvszerből csavarjunk 2-3 cm-t úgy, hogy a letekert óvszer fala a gyűrűn belül legyen. (Fontos, hogy a megfelelő irányba kezdjük el lecsavarni, mert ha fordítva kezdjük el, nem fogjuk tudni végiggörgetni a péniszen).
 3. Csak merev péniszre húzható fel hibátlanul az óvszer, ezért az óvszer felhúzása előtt igazítsunk az erekció keménységén. Ameddig ez nem adott, ne bontsuk ki a gumit.
 4. Az fityma hátrahúzását követően ezt a kissé lecsavart óvszert helyezzük szorosan a makkra, közben még mindig tartjuk a spermazsákot, majd kezdjük el lefelé görgetni végig a péniszen a másik kezünkkel.
 5. Az óvszer felhúzása után igazítsuk meg úgy, hogy ne legyen benne levegő! A levegő növeli a szakadás kockázatát.
 6. Az óvszer csak 1x használatos, az együttlét végén kössünk rá egy csomót, és papírzsebkendőbe csomagolva dobjuk a szemetesbe!
 
kép: www.anonimaids.hu
 
 
 

Néhány további tanács a még nagyobb biztonság és kényelem érdekében

 • Óvszerrel egyszerre csak vízbázisú síkosítókat használjunk, mert a vazelin és a különböző síkosító anyagok roncsolhatják az óvszer anyagát. Ezért óvszerrel egyszerre kifejezetten kerülendő minden szilikonbázisú síkosító, a síkosító olajokról nem is beszélve.
 • Az óvszer felhúzása mindenképp az első behatolás előtt történjen meg. A nemi vágy hatására a péniszből távozó előnedv is tartalmazhat hímivarsejteket, ezért nem jó megoldás az, ha az aktus vége felé megszakítjuk az aktust, és felhúzzuk az óvszert. A kézzel és szájjal végzett előjáték után, de még a behatolás előtt húzzuk fel.
 • Az együttlét után közvetlenül, időzés nélkül, még merev állapotában húzzuk ki a péniszt a hüvelyből, miközben az óvszer gyűrűjét odaszorítjuk a péniszhez, így elkerülhető, hogy az óvszerben összegyűlt sperma kifolyjon, esetleg a hüvelybe jusson.
 • Figyeljünk arra, hogy az egyéni adottságainkhoz megfelelő méretű óvszert vásároljunk. Ne az óvszer kiválasztása során lódítsunk, mert magunkat csapjuk be! A méretünkhöz képest indokolatlanul nagy óvszer könnyen lecsúszhat egy hevesebb aktus közben, míg a kisebb óvszer használatával növeljük a szakadás esélyét. Ma már akár méretre is vásárolhatunk óvszert, így könnyen elkerülhetjük a kellemetlenségeket.
 • Amennyiben úgy érezzük az aktus során, hogy valami nem stimmel az óvszerrel, érdemes szünetet tartani és annak állapotát rögtön ellenőrizni, nehogy a végén érjen minket meglepetés. Amennyiben szakadást tapasztalunk, vagy a kondom teljesen lecsúszott, húzzunk fel újabb óvszert, ugyanaz már nem használható.
 • Egyszerre csak egy koton használható! A dupla gumi a legendákkal ellentétben kisebb biztonsággal jár, lényegesen magasabb a szakadás, és a lecsúszás esélye, ezért semmiképp sem javasoljuk.

Mi tehetünk, ha kibontás során elszakadt az óvszer?

Ha azt tapasztljuk, hogy az óvszer elszakadt, semmiképp sem szabad használni. Ha bármely ponton szakadást tapasztlunk, a továbbiakban már nem biztonságos a használata, nem képes ellátni védelmi funkcióját. Ha szex közben érezzük úgy, hogy talán elszakadt az óvszer, szakítsuk meg az aktust, és ellenőrizzük. Ha a szex után vesszük észre a szakadást, a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében felkereshetjük nőgyógyászunkat sürgősségi fogamzásgátlóért, és lehetőség szerint látogassunk el egy szűrő klinikára.

Legfontosabb a biztonság!
Az óvszer felhúzása - a helyes technika

Title Text
Nem lépek be.