A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Tuti tippek a korai magömlés ellen

korai magömlés a vártnál hamarabb bekövetkező orgazmust jelenti, mely az aktus előtt, vagy behatolás után rövid időn belül megtörténik a férfi igyekezete ellenére. A korai magömléshez nincs szükség magára az aktusra, elegendő hozzá akár csak egy szexuális inger is, pl. egy vadító látvány, és izgalmas érintés, vagy akár csak egy erotikus tekintet. A férfi szexuális diszfunkció egyik leggyakoribb formája. Valószínűleg minden embert érintette életének egy bizonyos pontján az idő előtti ejakuláció.
 
Ez a zavar a férfi és nő számára egyaránt sok kellemetlenség forrása lehet, a korai magömléssel küzdő férfiak ritkábban tudják kielégíteni partnerüket szex közben, vagy erre teljesen képtelenek. Emiatt problémák merülhetnek fel a kapcsolatban, a férfi önbizalmát pedig porig rombolja, akár szorongáshoz is vezethet.
 

Hogyan alakul ki a korai magömlés?

A legtöbb esetben nincs egyértelmű oka. Annyi bizonyos, hogy leggyakrabban nem testi rendellenség miatt alakul ki, sokkal inkább mentális, lelki okok állnak a háttérben. Előfordulhat, hogy a munkahelyi stressz, anyagi problémák, egy trauma, vagy az évek alatt kifejlődött önbizalomhiány eredményeként jelenik meg. Esetleg az is előfordulhat, hogy valamilyen gyógyszer mellékhatásaként lép fel, de egyszerűen csak az is lehet, hogy az utolsó aktus óta sok idő telt el. Korai magömlést eredményezhet az is, ha egy új partnerrel kerülünk kapcsolatba, tehát az a bizonyos első alkalom. 10 fériből, aki korai magömlés miatt kér segítséget, 5-nek potencia zavar is társul a probléma mellé.
 
 

 Melyek a korai magömlés tünetei?

A tünetet nagy valószinüséggel nem kell bemutatnI, főleg azoknak a férfiaknak akik  korai magömlés ellen küzdenek. Bizonyos izgalmi állapot elérését követően, akár az aktus előtt is, hirtelen ejakulációs ingere támad, amelyet egyszerűen nem tud megállítani. A Nemzetközi Medicína Társaság állásfoglalása szerint a leggyakrabban a behatolás után, 1-2 percen belül bekövetkező magömlés nevezhető korainak. Mint feljebb említettük a stressz, szorongás kiválthatja a korai magömlést, de ez fordítva is igaz: a korai magömlés is okozhat szorongást, vagy akár depressziót is. A férfinál fellépő önértékélesi zavar, depresszió, és a tartósan fennálló nehézkes szexuális élet súlyos károkat okozhat a párkapcsolatban is, ezért mindenképp érdemes komolyan venni a témát.
 

Hogyan történik a korai magömlés kezelése?

Sok esetben a korai magömlés idővel rosszabbodik. Azoknak a férfiaknak, akik ezt tapasztalják, érdemes elkezdeni foglalkozni a témával, mert sajnos ez nem egy magától elmúló állapot! A korai magömlés ellen különféle egyszerű és gyors módszerek léteznek, melyek segíthetnek. Kaphatóak például különböző készítmények, ún. késleltető hatású szerek, melyek krémspraygél és óvszer formájában is beszerezhetőek, és rengeteg férfinak segítettek már. Egyes férfiak szakember segítségét kérik, és a probléma forrását próbálják meg feltárni egy szexuálterapeuta vagy pszichológus segítségével. De rengeteg technika is ismert ma már, amelyeket a gyakorlat alakított ki, és többen számoltak be pozitív eredményekről. Annyi azonban egyértelműen megállapítható: sajnos ezen a területen sincs szent gráll, amely mindenkinek segítene.
 

A Maszkulin.hu-n összegyűjtöttük azt a 10 gyakran alkalmazott módszert, melyek segíthetnek a korai magömlés ellen Neked is! Tuti tippek a korai magömlés ellen​!

1. Második menet "technika"

Sok férfi alkalmazza ezt a módszert, ami véleményünk szerint a legrosszabb lehetőség: a beletörődés. Mivel tudja a férfi, hogy eddig sem bírta sokáig, és elfogadja, hogy valószínüleg ez alkalommal sem fogja tudni kordában tartani a testét, ezért nem is próbál meg semmit tenni ez ellen, eleve a második körre próbál meg koncentrálni. A korábbi rossz tapasztalatai miatt különsebben nem is próbálkozik az ejakuláció visszatartásával, esetleg elve önkielégítéssel készíti elő az együttléteket. Ez az általánosan alkalmazott "technika" hosszú távon nagyon sokat tud rontani a helyzeten. Azt gondoljuk, hogy így a második aktusban később következik be a magömlés, ami az első időszakban valóban hatásosnak is tűnhet, azonban hosszú távon oda juthatunk, hogy minden aktus korai magömléssel zárul. Arról nem is beszélve, hogy idővel merevedési zavar léphet fel a második menet során, amely tovább ront a helyzetünkön. Mindenképp fontoljuk meg ezt a módszert az alkalmazás előtt.

 2. Gondoljunk más dologra?

A fériak nagyrésze próbálkozik ezzel a technikával, ami egyeseknél akár hatásos is lehet, de közel sem törvényszerű a siker. A figyelem elvonásával együtt, olyan mozdulatokat tehetünk, amelyek biztosan kizökkentik partnerünket a csúcs felé vezető útról. Arról nem is beszélve, hogy mi értelme a szexnek, ha közben valami egészen másra kell gondolnunk? Amennyiben valaki mégis ezt szeretné alkalmazni, kiegészítésként javasoljuk valamilyen késleltető készítmény használatát, és akkor idővel nem is lesz szükségünk a figyelem elterlésére.
 

 3. A szexuális ingerlés csökkentése

Ez alatt a fizikai kontaktus csökkentését értjük. Ugyanis ha a péniszt a kritikus - magömlés előtti - pillanatokban nem éri ingerlés, akkor könnyen megállhat az ejakulációs reflex is. Mivel ez a módszer csak a kisebb fokú korai magömlés esetében tud segíteni, súlyosabb esetben ennek alkalmazását is késleltető hatású készítmények alkalmazásával javasoljuk kiegészíteni. Egy kapcsolat elején alkalmazhatunk akár késleltető hatású gumióvszert is, melynek használata során a pénisz érzéketlenebbé válik, és ezen a hatáson maga az óvszer is erősít.
 
 
De kipróbálhatunk krém késleltetőket is, melyeket a péniszbe kell maszírozni az aktus előtt. Miután az agyunkat kicsit átverve begyakoroltuk az ingerek megszüntetésének hatását, akár el is hagyhatjuk ezeket a szereket.
 
 

4. A nyomásos módszer

Ez a művelet gyakorlatilag minden helyzetben alkalmazható, és sok férfi esküszik eredményességére. Annyit kell csupán tennünk, hogy az orgazmus közeledtével a mutató és középső újjunkkal  nyomást fejtünk ki a herezacskó és az ánusz közötti terület (PC izom) közepére kb. 4 másodpercig, és közben mélyeket lélegezni. Beszámolók szerint ez az eljárás azért hatásos, mert ezen a ponton futnak az idegpályák, melyek a magömlésért és annak blokkolásáért felelősek. Persze ezzel a szünettel sajnos kizökkentjük partnerünket is a ritmusból, aminek feltehetően nem fog örülni. 
 
A módszer éles helyzetben való alkalmazását mindeképp előzze meg a gyakorlás, így elkerülhetjük, hogy a kísérletezés során ondó kerüljön a hüvelybe. Önkielégítés során az izgalmi állapot csúcsán keressük meg azt a pontot, amely segít megállítani a magömlést. Később a gyakorlásba partnerünket is bevonhatjuk, aki feltehetően örömmel fog ebben segíteni, mert a bizalom jeleként értékeli majd. Akár többször is megismételhető. Káros hatása nincs ennek az eljárásnak. A biztosabb siker érdekében a kezdeti gyakorlásokhoz használjunk valamilyen késleltető sprayt, például a Pjur Superhero-t.

5. Agykontroll

Bizonyított tény, hogy az ember képes irányítani, kontrollálni elméjén keresztül a testét. Sokan nem hisznek ebben, míg mások szerint ezzel a képességgel jelentős javulás érhető el a korai magömléssel kapcsolatban is. Ez egy hosszú folyamat, mely akár tartós eredményhez is vezethet. Lényegében "betápláljuk" az agyunkba, hogy mire és hogyan reagáljon. Fórumozók beszámolói szerint a gyakorlást a következőképpen hajthatjuk végre: Az egész eljáráshoz nyugodt, csendes környezetet kell kialakítani. Amint ez megvalósult, nyújtózzunk el az ágyon kényelmesen, teljesen ellazulva. Ebben a kényelmes pozíciban koncentráljunk a csendre, a testrészein k ellazult állapotára, figyeljük meg gondolatainkat, azonban ne ragadjunk le egy gondolatnál sem. Érezzük ezt a teljes nyugalmat, és azt hogy a végtagjaink annyira ellazultak, hogy szinte bizseregnek, sőt enyhén zsibbadnak. Ezen a ponton kezdhetjük meg a "programozást. Ismételgessük az elérni kívánt célhoz rendelt, pozitívan megfogalmazott, jelen idejű gondolatokat magunkban pl.: "25 percig bírok szeretkezni megállás nélkül", vagy "sokáig és kőkeményen bírom az ágyban". Fontos, hogy el is higyjük, hogy képesek vagyunk ezeket a célokat elérni.
 
Kizárólag akkor hatásos ez a módszer, ha komolyan vesszük, és naponta elvégezzük az eljárást 2-3 hónapon keresztül. Akik hisznek az agykontrollban, csak erre a módszerre esküsznek a korai magömlés ellen.
 

6. Hosszabb előjáték

A korai magömlésnek párkapcsolati szempontból az az egyik legnagyobb hátránya, hogy a férfi nem bírja az együttlétet addig, ameddig partnere a csúcsra juthat, mert hamarabb következik be a magömlés, mint kellene. A kielégítő szexualitáshoz két lehetőségünk marad: növelni a férfi orgazmushoz szükséges idejét, vagy csökkenteni a nő orgazmusához igényelt időt. A hosszabb előjáték ez utóbbira törekszik. Amennyiben nagyobb hangsúlyt fektetünk az előjátékra, a nő sokkal gyorsabban izgalmi állapotba kerül, így a behatolás és az orgazmus közötti idő lényegesen csökken. Nyugodtan használhatunk vágyfokozókat, stimuláló krémeket, vagy segédeszközöket a nő izgalmi állapotának fokozása érdekében, de akár a hagyományos módszerek is célt érhetnek, ha megfelelő ideig végezzük. Amikor ezt az állapotot elérte a partnernő és kezdetét veszi az együttlét, érdemes olyan pózt választani, amely a pénisz számára a legkevesebb stimulálást garantálja. Ne feledjük: a szex a nő kielégülését ugyanúgy szolgálja, mint a férfiét.
 


7. Forduljunk szakemberhez

Írtunk már arról, hogy a korai magömlésnek nem csak fizikai okai lehetnek, kialakulását nagyban befolyásolhatja a férfi szellemi és lelki állapota is. Nem ad okot szégyera, ha valaki normális szexuális életet szeretne élni, és ezért szexuálterapeutához vagy pszichológushoz fordul. Becslések szerint egyre inkább nő azon férfiak száma, akik korai magömlés miatt kérnek segítséget. Ezt bizonyára az általunk felkeresett szakember is meg fogja tudni erősíteni. Nem szabad elfelejteni, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal, minden HARMADIK férfi küzd a korai magömléssel.
 
 
Ez azt jelenti, hogy amikor egy baráti összejövetelen veszünk részt, ahol minimum 6 férfi is jelen van, a nagymenő szövegek ellenére feltehetően van rajtunk kívül legalább még egy férfi, aki szintén hasonló problémával küzd. Vegyünk tehát egy nagy levegőt, és keressük meg azokat a lelki okokat, amelyek ide juttattak. 

8. A tantrikus szex

A tantrikus szex a minőségi szexualitás ősi keleti forrása. Az egész módszernek a lényege, hogy a felek az együttlét során mindent lassan, többször is megállva, figyelmesen élik meg a testi szerelmet, ezzel fokozzák saját érzékeiket, és növelik az orgazmus intenzitását. Szakértők szerint a korai magömlés ellen jó megoldás lehet az, ha a férfi hanyat fekszik és a nő ráül. Fel-le mozgás helyett ezúttal előre-hátra mozgást kellene végezni, mindezt lassan, meg-megállva. A férfi jelzi az orgazmus közeledtét, mire partnere szünetet tart, vár néhány percet. Természetesen eközben sem kell leállni teljesen, a nő izgatása ajánlott, sőt kötelező, majd amikor elmúlt a férfinél ez az érzés, folytatódhat az aktus.
 
 
A módszer első alkalmazása is hatásos lehet, de végleges eredményeket csak többszöri, rendszeres próbálkozás után tapasztalhatjuk meg. Ezzel a technikával az agyat megtaníthatjuk arra, hogy nem a minnél hamarabbi orgazmus a cél. A férfiak nagy része nem fordít elegendő időt az önkielégítésre, csak arra koncentrál, hogy minnél hamarabb végezzen, és ez a korai magömlés kialakulásához vezet. A tantrikus szex során éppen a lassúságra tanítjuk a testünket. Amennyiben ezt a technikát rendszeresen alkalmazva sem lép fel változás, érdemes más megoldás után néznünk.


9. A PC izom erősítése

A legújabb elgondolások szerint a korai magömlés ellen a pubococcygeus izom - vagyis PC izom - edzése is megoldást jelenthet. Ennek az izomnak az erősítésével képessé válhatunk kontrollálni a magömlést. A legjobb gyakorlat az ún. Kegel gyakorlat. Feszítsük meg 10 másodpercre a PC izmot (fentebb ismertettük hol is találjuk), egészen egyszerűen mint ha a vizeletet tartanánk vissza, majd ernyesszük el. 15-20 feszítés lesz egy sorozat. Naponta 2-3 alkalommal ismételjük meg a sorozatot akár autóvezetés, vagy munka közben. Ezt a gyakorlatot szinte bármikor elvégezhetjük észrevétlenül. Amikor már elég erős lesz ez a PC izom, ugyanúgy mint a vizeletet, az ejakulációt is megállíthatjuk vele.
 

10. Rádiófrekvenciás idegpárologtatás

Egy amerikai kutató csapat fejlesztette ki ezt az új technológiát elsősorban hát panaszok kezelésére, de utána felmerült bennük, hogy ezzel a korai magömlés ellen is sikereket érhetnek el.

Helyi érzéstelenítés után egy tompa tűt szúrnak a medencébe, néhány centiméter mélyen, a pénisz idegszálai felé, melyek a szexuális érzékenységért felelősek. Egy elemhez csatlakoztatott elektróda adagol egy tűn keresztül gyenge áramot, ami ezáltal elkezd melegedni. Ezt addig alkalmazzák, ameddig az idegszálak egy része nem károsodik enyhén. Állításuk szerint ez az eljárás megszünteti az információ áramlást az agy irányába, és megszünteti a korai magömlést. Jogosan merül fel a kérdés, hogy az ideg károsítása a férfiak örömérzetének a megszüntetéséhez vezet-e. Többszörös kísérletezés után bebizonyosodott, hogy az ideget csak annyira károsítja ez a módszer, hogy valójában "gyógyítja" a korai magömlés tüneteit, azonban a férfi nem veszít az élvezetből. A kedvező hatása ellenére maga az eljárás nem kellemes, így nem csodálkoznánk, ha nem sok férfinak jött volna meg a kedve hozzá.
 
Bízunk abban, hogy a fenti tippekkel tudunk segíteni Neked is! Bármely módszer kiegészíthető a webáruházunkban található késleltető készítményekkel párhuzamosan a biztosabb eredmények érdekében. 
Title Text
Nem lépek be.